RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely

VIKORN ® - banketové pečivo

VIKORN je zmes na výrobu viaczrnného chlebíka obohateného o železo a vitamíny skupiny B, ktoré sú v dnešnej dobe plnej stresu nepostrádateľné. Zmes je výborná aj na výrobu pečiva- napr. chutných bagiet, banketiek, raňkajového pečiva pre hotely, gastroprevádzky a catering. VIKORN je chutný a jednoduchý spôsob ako si udržať VITALITU počas celého dňa.

Cesto:

800 g   Pšeničná múka T 650
200 g   VIKORN 20/80
40 g   droždie čerstvé
20 g   soľ
540 g   voda cca

Na vyváľanie a povrch banketiek:

50 g   ražná múka T 930

Technologický postup

Miešanie: 2 minúty pomaly a 8 minúty rýchlo.

Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 10-15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov. Vygúľame a spracujeme do tvaru rožkov a žemlí ktoré obalíme v ražnej múke. Výrobky necháme nakysnúť a po nakysnutí narežeme na povrchu. Dáme piecť s počiatočným zaparením pece.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 4 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút,

III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 1 minútu.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Banketky napr. o hmotnosti 35 g pred pečením = navážka na 1 ks si pripravíme tak - že 70 g žemličku po vygúľaní prekrojíme na polovicu a dotvarujeme na banketku. Tak ušetríme čas. Po pečení by mala mať banketka 30 g.

 

VIKORN ® - banketové pečivo