RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely

VIKORN ® - rustikálny chlieb

VIKORN je zmes na výrobu viaczrnného chlebíka obohateného o železo a vitamíny skupiny B, ktoré sú v dnešnej dobe plnej stresu nepostrádateľné. Zmes je výborná aj na výrobu pečiva- napr. chutných bagiet, banketiek, raňajkového pečiva pre hotely, gastroprevádzky a catering. VIKORN je chutný a jednoduchý spôsob ako si udržať VITALITU počas celého dňa.

Cesto:

800 g   Pšeničná múka T 650
200 g   VIKORN 20/80
40 g   droždie čerstvé
20 g   soľ
540 g   voda cca

Na vyváľanie a povrch chleba:

50 g   ražná múka T 930

Technologický postup

Miešanie: 2 minúty pomaly a 8 minúty rýchlo.

Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 10-15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov. Vygúľame a spracujeme v ražnej múke, cestové kusy ukladáme na pomúčený plech uzáverom dolu. Po nakysnutí výrobky prekladáme na čistý plech s otočením nakysnutých chlebov - spodok bude teraz na vrchu. Dáme piecť s krátkym zaparením pece.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Chlebík napr. o navážke 540 g by mal mať po upečení 450 g.

VIKORN ® - rustikálny chlieb