Gastro produkty
VÝBORNÉ oškarkové pagáče

Chutný a dlho čerstvý oškvarkový pagáč - jednoduchá príprava a výnimočný výrobok vďaka kvalitným surovinám - bravčovým oškvarkom. Ideálne aj pre rodinné balenia, catering, hotelové raňajky a oslavy a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
1000 g pšeničná múka T 512
30 g soľ
13 g cukor
60 g droždie čerstvé
40 g Tek. vaječná melanž/vajcia
100 g Bravčová masť škvarená
200 g kyslá smotana
270 g voda cca
550 g Oškvarky bravčové mleté
Dozdobenie:
50 g Tek. vaj. melanž na potretie
10 g hrubozrnná soľ na praclíky
20 g rasca celá

Technologický postup

     

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cesto prekladáme 3-3-3. Na plát cesta si natrieme oškvarky do 2 tretín a preložíme na 3. Takto zopakujeme ešte raz, posledný raz preložíme bez oškvarkov. Rozváľame na hrúbku cca 7mm a vykrojíme kolieska. Ukladáme na plechy, necháme nakysnúť, pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme soľou a rascou.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,

    III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    navážka na 1 ks pagáčika je 35 g - po upečení bude mať 30 g.

VÝBORNÉ oškarkové pagáče