RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely

ČOKOMISU

Jednoduchá príprava ale o to väčší zážitok pri jedení zákusku Čokomisu. Kombinácia Cesta čokoládového s vyšľahanou KEN Trufa - parížskou smotanou ideálna nielen pre milovníkov čokoládovej chuti.

Hmota:

300 g   Cesto čokoládové
200 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
130 g   rastlinný olej

Náplň 1:

600 g   KEN TRUFA - parížska smotana

Poleva 1:

70 g   voda - vriaca
15 g   Compound Wigo Írska káva
10 g   cukor kryštál

Dozdobenie:

30 g   kakaový prášok

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.Vymiešané cesto rozotrieme do 3 ráfkov o priemere 24 cm vystlaných pečným papierom.

Pečieme pri 180°C cca 10-15 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Horúcou vodou zalejeme cukor, rozpustíme a ochutíme írskou kávou.

Kompletizácia výrobku: Čokoládový korpus pokropíme kávovým rozvarom, natrieme časť šľahačky, priložíme ďalším plátom a postup zopakujeme.

Vrch výrobku tvorí plát na ktorý pomocou drezírovacieho vrecka nabodkujeme Ken Trufa.

Boky a vrch torty posypeme kakaovým práškom. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti napr. 12 ks o hmotnosti á 90 g.

TIP: Pre lepšiu chuť možno pridať do kávového nálevu čokoládový likér alebo rum.

ČOKOMISU