Receptúry s Fermentom P Forte
Buchty so slivkovým lekvárom

Buchty ako od babičky - dobre prepečené a naplnené tradične vareným slivkovým lekvárom. Do receptúry sme pridali 1 % Fermento P Forte - pre ešte lepšiu jemnosť buchiet a lepšiu farbu a chuť cesta. Náš tip: buchty viete naplniť aj tvarohovou náplňou, jogurtovou plnkou, ovocnými gélmi alebo Frutafillmi.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % Korent Vanilla
1 % Fermento P Forte
7 % čerstvé droždie
8 % Zeel. margarín Zeelback/alebo pekársky
12 % cukor kryštálový
1,4 % soľ jemná
45 % voda cca
Náplň:
90 % ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Dekorácia:
7 % rastlinný olej

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Cesto rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme tvar placky cez rožkový stroj. na cestové kusy dávkujeme náplň a uzavrieme.

    Ukladáme na plechy, povrch a jednotlivé kusy potierame olejom a dáme nakysnúť. Po pečení potrieme znovu olejom.

    Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná na navážku 64 g cesto + 30 g náplň a 2 g olej na potretie na 1 ks - to jest 1 buchta po upečení á 80 g.

Náš tip: ako náplň buchiet viete použiť aj iné náplne - ovocné, tvarohové a pod.