
Buchty so slivkovým lekvárom
Buchty ako od babičky - dobre prepečené a naplnené tradične vareným slivkovým lekvárom. Do receptúry sme pridali 1 % Fermento P Forte - pre ešte lepšiu jemnosť buchiet a lepšiu farbu a chuť cesta. Náš tip: buchty viete naplniť aj tvarohovou náplňou, jogurtovou plnkou, ovocnými gélmi alebo Frutafillmi.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | pšeničná múka T 512 | |
15 | % | Korent Vanilla | |
1 | % | Fermento P Forte | |
7 | % | čerstvé droždie | |
8 | % | Zeel. margarín Zeelback/alebo pekársky | |
12 | % | cukor kryštálový | |
1,4 | % | soľ jemná | |
45 | % | voda cca | |
Náplň: | |||
90 | % | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami | |
Dekorácia: | |||
7 | % | rastlinný olej |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Cesto rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme tvar placky cez rožkový stroj. na cestové kusy dávkujeme náplň a uzavrieme.
Ukladáme na plechy, povrch a jednotlivé kusy potierame olejom a dáme nakysnúť. Po pečení potrieme znovu olejom.
Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
receptúra je kalkulovaná na navážku 64 g cesto + 30 g náplň a 2 g olej na potretie na 1 ks - to jest 1 buchta po upečení á 80 g.
Náš tip: ako náplň buchiet viete použiť aj iné náplne - ovocné, tvarohové a pod.
