Receptúry s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
Cereálny cesnakový uzol

Chutný a šťavnatý cesnakový uzol za použitia obilnej zápary Mr. Korn Onion Garlic (cibuľa - cesnak) po upečení potretí našľahanou pripravenou cesnakovou pastou poteší každého milovníka cesnakovej chuti. Navyše zdravé varené zrná zo zápary dodajú výrobku na celkovej výživovej hodnote.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara)
1 % Lactorex RETRO
1,8 % soľ
5 % čerstvé droždie
49 % voda cca
Na prevaľovanie:
42 % Zeel. margarín ťažný -pláty
Dekorácia:
3 % Cesnaková pasta bez soli
1,2 % rastlinný olej
0,6 % vlažná voda
0,3 % soľ

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Z uvedených surovín zamiesime cesto a prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 7mm.

    Vykrojíme pásy o rozmere 32x3 cm a stočíme do uzla. Výrobky ukladáme na plechy. Po upečení potrieme rozrobenou cesnakovou pastou.

    Kysnutie: 70 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 118 g + 2 g dekorácia - po upečení á 100 g.