Receptúry s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
Pikantné pečivo s Mr. Korn Onion Garlic

Chutné pikantné pečivo s cibuľovo-cesnakovou záparou a jemne pikantnou náplňou Pizza kečup pikant posypané syrom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
30 % Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
1,5 % Lactorex originál
1,8 % soľ jemná
4 % čerstvé droždie
50 % voda cca
Náplň:
60 % Pizza kečup-pikant
Dekorácia:
20 % strúhaný syr Eidam 30 %

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C.

    Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme do tvaru rožkov a dáme nakysnúť. V polovici kysnutia pozdĺžne narežeme a do rezu dávkujeme náplň a posypeme syrom. Výrobky dáme ešte dokysnúť a po nakysnutí pečieme v zaparenej peci.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

    III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná pre navážku 67 g cesto + 22 g náplň + 7 g posyp - navážka 1 bagetky po upečení je á 80 g.

Náš tip:

Namiesto Pizza kečup - pikant viete použiť aj iné slané paradajkové náplne z našej ponuky ako je Zela Pizza Sauce  alebo Bolognese.