Receptúry s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
Zbojnícky posúch s Mr. Korn Onion Garlic

Mr. KORN ONION GARLIC= predtým VZ 50 cibuľovo-cesnaková zápara Varená obilná zápara s chuťou cibule a cesnaku - zmes na výrobu chleba a pečiva a špeciálnych pekárskych výrobkov ako sú posúchy, pagáče a pod. Celé kúsky obilnín sú vopred uvarené, zakyslené a s prídavkom soli a kvasu. Osobitá chuť a vôňa hotových výrobkov. Ľahko stráviteľný výrobok vďaka technológii spracovania varením. V tejto receptúre s použitím aj Jung La Baguette si ju vychutnáte ako výnimočne chutný posúch, ktorý je ideálny ako príloha napr. ku grilovaným špecialitám, mäsku, posedeniu pri pive a pod. Nakoľko chuť cibuľovo-cesnakovej zápary je neskutočne prepracovaná a vyvážená viete ho dotvoriť ešte posypom do pikantnejšej podoby za použitia napr. Posypky mexickej alebo klasicky slanej podoby za použitia kombinácie hrubej soli a rasce alebo sezamu. Posúch môžete taktiež potrieť cesnakovou pastou rozrobenou s olejom a soľou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
90 % pšeničná múka T 512
10 % Jung La Baguette
50 % Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
4 % čerstvé droždie
54 % voda cca
Dekorácia:
6 % Semienko sezamové

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru placky a ukladáme na plech.

    Dáme kysnúť, v polovici kysnutia prejdeme ježkom a necháme dokysnúť. Po nakysnutí dekorujem posypom a dáme piecť.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 13 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná pre navážku 350 g + 10 g dekorácia - sezam. Posúch má po upečení á 300 g.