Receptúry
Čokoládovo-višňová torta s marcipánom

V jednoduchosti je krása - ak sa použijú kvalitnú suroviny ako naše Cesto čokoládové s kúskami pravého marcipánu MARO marcipán 1:3 a zákazníkmi neskutočne obľúbenou KEN TRUFA - parížska smotana - zákusok je razom výnimočný. Nezabudnite na záver dozdobiť čokoládovými dekoráciami dekoráciami napr. Dekorkami, Perlou a pod. - posuniete tak Váš zákusok ešte o jednu úroveň vyššie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
300 g Cesto čokoládové
150 g Tek.vaj. melanž/vajcia
150 g rastlinný olej
100 g MARO orig. maripán 1:3
Náplň:
500 g KEN TRUFA
150 g Frutafill višňa
Dozdobenie:
250 g Scaldis Dark (tmavý)
SMET dekorácie

Technologický postup

    Cesto čokoládové, tekutú vaječnú melanž a rastlinný olej miešame pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Pred domiešaním pridáme marcipán nakrájaný na menšie kocky. Pripravenú zmes natrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.

    Pečieme pri 170°C cca 30-35 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Na upečený vychladený korpus natrieme Frutafill višňa a  vyšľahanú Ken Trufa.

    Po stuhnutí polejeme tortu rozpusteným Scaldis Dark, dekorujeme podľa fantázie.

    1 torta priemer 24 cm á 12 ks.

Čokoládovo-višňová torta s marcipánom