Receptúry
Smotanové kopuly s malinovou náplňou

Jedinečné a efektné smotanové kopuly so šľahačkou a novými ochutenými stabilizátormi šľahačky Jung S-A malina alebo Zeesan Jogurt pekne dozdobené na Valentína.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
125 g Piškóta 100 svetlá
75 g Tek.vaj. melanž/vajcia
25 g voda
Náplň 1:
500 g KEN PRESTO šľahačka
125 g Jung S-A malina alebo Zeesan Jogurt
125 g voda vlažná
Poleva 1:
200 g Paletta Spray Neutral
červené potravinárske farbivo
Dozdobenie:
10 ks marcipánové srdiečko/čokoládové srdiečko

Technologický postup

    Piškótu vyšľaháme s vodou a tekutou vaječnou melanžou metlou pri najvyšších otáčkach stroja cca 7 min.
    Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 8-10min. v závislosti od typu pece a navážky.


    Silikónové formy na kupoly vystriekame Carlex Spray a vysypeme práškovým cukrom.
    Do formičiek nastriekame KEN Presto (Gamaro Schlagcreme) pripravené so Zeesanom Jung S-A malina alebo Zeesanom Jogurt (návod na obale) a uzatvoríme kolieskom vyrezaným z piškóty tak, aby bol pokrytý celý spodok kupoly.


    Povrch celej kupoly polejeme do Paletty Spray Neutral (Palettu zahrejeme a necháme vychladnúť, aby bola vlažná – v prípade potreby môžeme dofarbiť).
    Dozdobíme podľa fantázie napr. čokoládovými dekoráciami a pod.

    Náš tip: Povrch kopuly môžete taktiež dozdobiť s inovovanou a vylepšenou Paletta Miroir Malina.

    Srdce kopula

Smotanové kopuly s malinovou náplňou