Receptúry Receptúry

Maslový pletenec

2046 Butter backcreme dodá Vašim výrobkom nielen jemnosť striedky, čerstvosť a mäkkosť, ale aj úžasnú maslovú chuť a vôňu, ktorej neodolá žiadny spotrebiteľ. Pre jemné pečivo z kysnutého cesta. Dávkovanie: 20 % na múku.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
20 %   Butter Backcreme - maslový
14 %   cukor kryštál
8 %   droždie čerstvé
1,5 %   soľ
3 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia
3 %   Zeel. margarín Zeelback
53 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Navážka na 1 ks je 480 g. Cestový kus tvarujeme nasledovne: Položením do kríža po tri a tri pramienky z rožkového stroja zapletieme ako zo štyroch. Upravíme do okrúhleho tvaru. Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.  Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 15 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Pozrite si video na linku

https://www.youtube.com/watch?v=0rhurrZs2Hc

pod názvom mazanec pletený.

Dodatočné informácie

navážka napr. 469 g + 11 g dozdobenie - po upečení á 400 g.

Maslový pletenec