
BERLINER CZ 25 je zmes na prípravu šišiek, pre všetky druhy fritéz, s vysokou stabilitou cesta, výborným objemom a vylepšenou štruktúrou striedky. Jednoduché na spracovanie. Dávkovanie: 25 % na množstvo pridanej múky. Ideálne tiež pre pečené šišky, gápelský koláč, pirôžky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
25 | % | BERLINER CZ 25 | |
6 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
53 | % | voda cca | |
Fritovanie: | |||
5 | % | Zeelandia tuk fritovací | |
Náplň: | |||
60 | % | Corra čokoládová s višňou | |
Dekorácia: | |||
5 | % | Mont Blanc |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozdelíme na deličke, vyšlajfujeme do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká. Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrchu oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme. Po fritovaní naplníme a dekorujeme.
Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Fritovanie:
I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,
II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,
III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 50 g cesta + 15 g náplne + 1 g dekorácia.
Váha po fritovaní a dozdobení je á 65 g.
