Receptúry
Šiška s čokoládovou náplňou CORRA - BERLINER CZ 25

BERLINER CZ 25 je zmes na prípravu šišiek, pre všetky druhy fritéz, s vysokou stabilitou cesta, výborným objemom a vylepšenou štruktúrou striedky. Jednoduché na spracovanie. Dávkovanie: 25 % na množstvo pridanej múky. Ideálne tiež pre pečené šišky, gápelský koláč, pirôžky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
25 % BERLINER CZ 25
6 % čerstvé droždie
5 % Zeelandia margarín Zeelback
53 % voda cca
Fritovanie:
5 % Zeelandia tuk fritovací
Náplň:
60 % Corra čokoládová s višňou
Dekorácia:
5 % Mont Blanc

Technologický postup

    Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozdelíme na deličke, vyšlajfujeme  do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká. Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrchu oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme. Po fritovaní naplníme a dekorujeme.

    Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Fritovanie:

    I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,

    II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,

    III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 50 g cesta + 15 g náplne + 1 g dekorácia.

Váha po fritovaní a dozdobení je á 65 g.

Šiška s čokoládovou náplňou CORRA - BERLINER CZ 25