Receptúry
Šiška s marhuľovou náplňou - BERLINER CZ 25

ŠIŠKY a oveľa viac: Inovovaná zmes BERLINER CZ 25 Chutné, nadýchané, s peknou suchou kôrkou a krásne rovnomernou striedkou, to sú šišky zo Zeelandie. Vyskúšajte našu inovovanú zmes Berliner CZ 25. A aby toho nebolo málo - z našej šiškovej zmesi Berliner CZ 25 pripravíte aj kvalitné pečené šišky, donuty, gápeľský koláč a dokonca aj vianočnú štólu na Vianoce. Takže ju viete použiť počas celého roka. Pre viac receptúr kontaktujte svojho obchodného zástupcu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
25 % BERLINER CZ 25
6 % čerstvé droždie
5 % Zeelandia margarín Zeelback
53 % voda cca
Náplň:
60 % Náplň do šišiek marhuľová
Dekorácia:
7 % Mont Blanc

Technologický postup

    Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozdelíme na deličke, Vyšlajfujeme  do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká. Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrch oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme. Po fritovaní naplníme a dekorujeme.

    Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Fritovanie:

    I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,

    II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,

    III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Nvážka na 1 ks je 50 g + 15 g náplň + 1 g dekorácia.

Váha po fritovaní je á 65 g.

Ešte viac si šišky vychutnáte s kvalitnými náplňami - ovocnou náplňou marhuľovou alebo zmeskou do šišiek - so správnou konzistenciou, s Nusanté - chutnou tukovou náplňou s arómou lieskových orieškov, Presta hotovými pudingovými náplňami - vanilkovou, choco, brandy, toffee,
Corra náplňami a pod. Nezabudnite šišky posypať s kvalitným dekoračným cukrom, ktorý sa len tak nerozpustí ani na horúcich šiškách posypaných priamo z pece a zanechá peknú a rovnomernú tenkú vrstvu na povrchu šišiek - kvalitný Mont Blanc a v minulom roku inovovaný Dekor jemný.
Pre zákazníkov, ktorí ocenia sladkú chuť máme v ponuke Ľadovú polevu, s ktorou sa dobre pracuje a výborný Zela biely fondant.

Šiška s marhuľovou náplňou - BERLINER CZ 25