Nové pekárske receptúry 2019
Slimák s vanilkovou náplňou

Butter backcreme je prípravok k výrobe jemného pečiva a luxusných koláčových výrobkov.Dodá pečivu maslovú chuť a vôňu (obsahuje vysoký podiel prepusteného masla). Dávkovanie: 20% na množstvo pridanej múky. Pudingová náplň vanilková - po novom Cream Vanilla dodá výrobkom jemnú vyváženú vanilkovú chuť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Butter Backcreme/Backcreme
10 % cukor kryštál
5 % Zeelandia margarín Zeelback
8 % čerstvé droždie
1,2 % jemná soľ
48 % voda cca
Náplň:
70 % Cream Vanilla
25 % hrozienka
Dozdobenie:
5 % Paletta Spray Neutral

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré necháme krátko vyzrieť. Po vyzretí cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 3-4 mm.

    Plát cesta natrieme náplňou, posypeme hrozienkami a zvinieme do rolády. Krájame slimáčiky a ukladáme na plechy.

    Dáme nakysnúť. Po pečení potrieme Paletta Spray Neutral.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

    Odporúčame použiť na 90 g hotové výrobky - 70 g cesto, 35 g náplň a dozdobenie 2g.