 
             
          Kyjevský chlieb s Molkesauerom
Kyjevský chlieb s Molkesauerom
Kyjevský chlieb s kvalitným pastovitým kvasom Molkesauer a Zeelmilkom (srvátkou) výbornej kvality.
Cesto:
| 43 % | ražná múka T 930 | |
| 37 % | pšeničnámúka T 650 | |
| 20 % | ražná múka T 1700 celozrnná | |
| 1,5 % | Molkesauer | |
| 2 % | Jung MultistabilPlus | |
| 3 % | Zeelmilk | |
| 2 % | čerstvé droždie | |
| 2,1 % | soľ jemná | |
| 80 % | voda cca | 
Dozdobenie.
| 4,5 % | ražná múka T 930 | 
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 2 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 20 - 25 minút.
Z pripravených surovín okrem Molkesaueru zamiesime cesto. Molkesauer pridáme po prepnutí stroja na rýchle otáčky. Cesto necháme vyzrieť a po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov. Cestové kusy vygúľame, vložíme do ošatiek nakysnúť. Po nakusnutí chleby odpečieme v pripravenej peci.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 26 minút.
 
                