Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky

Malinovo-jogurtové rezy s Jung Basis Rühr

Chutné a svieže malinovo - jogurtové rezy dozdobené s čerstvými malinami a Palettou/želatínou osviežia nielen počas leta. V zimnom období viete nahradiť našimi Frutafillmi - a pripraviť si tak rôzne variácie rezov - napr. s marhuľami, čučoriedkou a pod.

Mamas pie cesto (plech 60x20 cm)

300 g   Mamas pie
85 g   Zeel. margarín Zeelback/Zela delikates
25 g   voda

Jung Basis Rühr (2xplech 60x20 cm)

500 g   Jung Basis Rühr
250 g   Zela delikates
250 g   Tekutá vaječná melanž/vajcia

Jogurtová šľahačka:

150 g   Zeesan jogurt
300 g   vlažná voda
750 g   polovyšľahaná smotana KEN Presto/Nata

Na potretie Mamas pie plátu

75 g   Ovocná náplň Zmeska Industry

Na dozdobenie:

450 g   čerstvé maliny /alebo ľubovoľný Frutafill
300 g   Paletta Spray Neutral v prípade čerstvých malín

Technologický postup

Mamas pie, margarín a vodu zmiešame na homogénne cesto. Rozvaľkáme do plechu 60x 20 cm a pečieme pri 180°C počas cca 7-10 minút.

Príprava trenej hmoty: Jung Basis Rühr spolu miešame s Zela delikates a vaječnou melanžou pri pomalých otáčkach počas 3-5 minút.

Dávkujeme do 2 plechov o rozmere 60x20 cm a pečieme pri cca 180-190°C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece.

Príprava jogurtovej šľahačky: Zeesan zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej rastlinnej alebo živočíšnej smotany KEN PRESTO/ KEN NATA

a podľa potreby došľaháme do požadovanej tuhšej konzistencie. Hotovú ochutenú šľahačku použijeme ďalej ako náplň rezov.

Výrobky pred krájaním nechajte aspoň 1 hod. stabilizovať v chladničke.

Skompletizovanie výrobku:

Na upečený plát Mamas pie, ktorý natrieme s ovocnou náplňou položíme prvý plát z Jung Basis Rühr. Natrieme s 900 g jogurtovej šľahačky a prikryjeme s druhým plátom

z Jung Basis Rühr. Povrch natrieme zvyšnými 300 g jogurtovej šľahačky.

Na povrch rezov naukladáme čerstvé maliny a zalejeme polevovým želé.

Palettu Spray Neutral zohrejeme na max. 80°C - takto pripravenou polevou polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Prípadne ak robíme zákusok z Frutafillom namiesto

čerstvých malín do zohriatej Paletty pridáme potrebné množstvo Frutafillu a aplikujeme na výrobok.

Palettu spray môžeme aj ľubovoľne prifarbiť alebo ochutiť ovocnou šťavou ak použijeme ovocie z kompótu.

Ak potrebujeme silnejšiu vrstvu môžeme použiť namiesto Paletty aj agar.

Malinovo-jogurtové rezy