
Chutné a efektné čokoládovo-malinové kocky - so základom s obľúbeným Cestom čokoládovým, ryžovo-šľahačkovou náplňou, jemne dochutené s malinovou šľahačkou a dozdobené s Paletta Miroir Malina.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | |||
500 | g | Cesto čokoládové | |
250 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
250 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | |||
200 | g | Malinový gél | |
Náplň 2: | |||
500 | g | Rimix - ryžová náplň | |
1000 | g | prevarená voda 90 °C | |
700 | g | Ken Presto alebo Ken Lactea | |
Náplň 3: | |||
170 | g | Jung S-A malina - ochutený stabilizátor smotany | |
170 | g | vlažná voda | |
750 | g | Ken Presto alebo Ken Lactea | |
Dozdobenie: | |||
300 | g | Paletta Miroir Malina |
Technologický postup
Všetky suroviny na čokoládové cesto spolu miešame pri pomalých otáčkach po dobu 5 minút. Hmotu natrieme na plech o veľkosti 20x60 cm. Pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút.
Ryžová náplň: Rimix zmiešame s prevarenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny odstáť (najlepšie cez noc). Potom zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.
Malinová náplň: Zeesan zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej sladenej smotany Ken Presto alebo pre ešte lepšiu chuť do nesladenej smotany Ken Lactea
a podľa potreby došľaháme do konzistencie vhodnej na natieranie. Neprešľahajte - smotana sa po vychladený na zákusku stiahne.
Upečený plát natrieme malinovým gélom, potom pripravenou ryžovou náplňou a necháme vychlaldiť. po vychladení potrieme malinovou šľahačkou a potrieme malinovou Palettou.
