Receptúry s RIMIXom - ryžovou náplňou
Ryžový nákyp

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
300g Rimix
450g voda (80°C)
10g práškový cukor
200g jablkové rezy/gél/Frutafill
bielka / tekutý bielok na dozdobenie

Technologický postup

    Rimix zmiešame s horúcou vodou a necháme postáť najmenej 3 hodiny.

    Do zapekacej misy dáme polovicu Rimixu, rovnomerne rozvrstvíme, na ňu poukladáme odkvapkané ovocie

    (jablkové rezy (kód č. 217), jablkové kocky (kód č. 211) alebo jablkový gél so škoricou (k.č. 267)  a prikryjeme druhou polovicou Rimixu.

    Pečieme pri teplote 175 °C cca 25 - 35 minút.

    Medzitým si ušľaháme pevný sneh z vaječných bielkov.

    Na upečený nákyp nanesieme bielkový sneh a dáme zapiecť bielka dozlata.

    Pri podávaní povrch nákypu posypeme práškovým cukrom.

    Náš tip: takisto môžeme použiť aj iné ovocné gély alebo Frutafilli.

    Tekutý bielok á 1 kg (kód č. 524) alebo tekutý bielok á 10 kg (kód č. 520)

Ryžový nákyp