
Chutný rez so základom z piškóty tmavej (alebo Sacherky/Cesta čokoládového) naplnený ryžovou náplňou s kúskami pravej čokolády (čokoládová dekorácia) a dozdobený inovovanou lesklou zrkadlovou polevou Paletta Miroir Malina.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | |||
350 | g | Piškóta 100 tmavá | |
275 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
35 | g | voda | |
Náplň 1: | |||
540 | g | Rimix - ryžová náplň | |
960 | g | prevarená voda -90 °C | |
500 | g | Ken Presto - rastlinná sladená smotana | |
100 | g | Zeesan neutral - stabilizátor smotany | |
100 | g | vlažná voda | |
100 | g | čokoládová dekorácia/kúsky | |
Dozdobenie: | |||
400 | g | Paletta Miroir Malina |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme pri najvyššej rýchlosti počas 5 - 8 minút. Hmotu natrieme na plech 60x40 cm a pečieme pri 220 °C cca 5 - 6 minút.
Príprava ryžovej náplne: Rimix namočíme do prevarenej vody o teplote 90°C - ideálne 1 deň vopred.
Vopred pripravený Rimix spojíme s vyšľahanou rastlinnou smotanou, čokoládovou dekoráciou a následne primiešame Zeesan Neutral rozpustený vo vode pre lepšiu stabilizáciu náplne.
Plát 60x 40 rozdelíme na 2x =30x20 a potrieme oba polovičnou vrstvou pripravenej čokoládovo-ryžovej náplne. Položíme na seba a necháme stuhnúť v chladničke.
Potom povrch potrieme jemnou vrstvou malinovej zrkadlovej polevy Paletta Miroir malina.
Krájame na rezy a ľubovoľne dozdobíme.
