Receptúry s Tvaroh  - stabil neutrál
Cereálna plundra s tvarohom a brusnicami

Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Dávkovanie: Pečivo: 1. 100 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark 2. 75 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark Ideálne aj pre plundrové viaczrnné výrobky chutne naplnené ovocnými, čokoládovými, pudingovými alebo tvarohovými náplňami z našej ponuky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
80 % pšeničná múka T 512
20 % Panoplus Dark
1,5 % Lactorex originál
4 % čerstvé droždie
2 % soľ jemná
3 % Zeelandia margarínZeelback
52 % studená voda cca
Na preváľanie:
55 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
30,51 % Tvaroh pekársky čerstvý 23 % tuk
3,81 % Tvaroh - stabil neutrál
9,15 % voda
1,53 % vanilínový cukor
45 % Brusnice v géli
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

    Cesto sa pripravuje na záraz.

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín pripravíme cesto, uložíme ťažný margarín a zložíme do obálky. Rozgúľame na rozvaľovacom stroji a následne skaldáme 3 x 3. Po druhom prekladaní cesta dáme do chladu na 15-20 min. Finálny plát cesta rozgúľame na cca 3 mm, vykrojíme štvorce 11x11 cm, naplníme lekvárom. Nakysnuté výrobky namašľujeme a pečieme.

    Kysnutie: 70-80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    Odporúčané pre hmotnosť hotových výrobkov 90 g - cesto 75 g + náplň 30 g a dozdobenie 2 g.