Receptúry s Tvaroh  - stabil neutrál
Puchierik s tvarohom

Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný puchierik s tvarohom (slivkovým lekvárom, orechami, čočoriedkovým gélom a pod.) ku káve, čaju alebo len tak na desiatu potešia Vašich záazníkov. Puchierik Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Mr. Korn Dinkel (špaldová zápara)
1,5 % Lactorex originál
6 % Zeelandia margarín Zeelback
6 % čerstvé droždie
1 % jemná soľ
12 % cukor kryštálový
45 % voda cca
Náplň:
67,8 % tvaroh pekársky čerstvý 23% tuk
8,48 % Tvaroh - stabil neutrál
20,34 % voda
3,39 % vanilínový cukor
Dekorácia:
7 % Zeelandia margarín Zeelback
17 % cukor škoricový

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Vyzreté cesto rozdelíme na deličke, vytvarujeme do placky cez rožkový stroj, naplníme tvarohom a uzavrieme.

    Kladieme na plech uzáverom dolu. Dáme nakysnúť do kysiarne, upečieme a po upečení namáčame povrch

    do rozpusteného margarínu a obalíme v škoricovom cukre.

    Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minút,

    II. 220 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

    III: 210 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

    Odporúčaná navážka cesta je 60 g, náplne 30 g a posyp cca 5 g.

    Pre hotové výrobky o váhe 80 g.