Receptúry s Tvaroh  - stabil neutrál
Špaldík s tvarohom

Chutná špaldová plundra z našej varenej zápary Mr. Korn Dinkel - vydrží dlho čerstvá vďaka bohatému obsahu varených zŕn špaldy. Výborná kombinácia s náplňou - Tvaroh. n. štandard A a dozdobená žmolenkou - ideálne na raňajky, desiatu, počas dňa pre zaradenie do bežného sortimentu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
10 % Korent Europe
50 % Mr. Korn Dinkel (špaldová zápara)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ jemná
5 % cukor kryštálový
53 % voda cca
Na preváľanie:
40 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
61,02 % Tvaroh pekársky čerstvý 23 % tuk
7,63 % Tvaroh - stabil neutrál
18,31 % voda
3,05 % vanilínový cukor
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
8 % krupica hrubá do žmolenky
4 % cukor kryštál do žmolenky
4 % Zeelandia margarín Zeelback do žmolenky

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Cesto prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 3mm. Vykrojíme štvorce, naplníme tvarohovou náplňou a dva protiľahlé konce spojíme. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme posýpkou.

    Kysnutie: 70 - 80 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 210 ºC, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,

    II. 205 ºC, bez pary, otvorený odťah, 15 minút,

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

    Odporúčame - navážka na cesto 75 g, náplň 25 g a dekorácia cca 6 g - pre hotové výrobky o hmotnosti 90 g.