Klasické rožky s prídavkom Amore L Soft Wheat
Klasické rožky s prídavkom Amore L Soft Wheat
Aj Vaše rožky môžu na pulte zostať o niečo čerstvejšie, mäkšie a chutnejšie - tak, aby sa stihli vypredať v tom najlepšom prevedení pre zákazníkov. stačí malý prídavok nášho tekutého fermentovaného Amore L Soft Wheat prípravku a hneď budú ,menej schnúť, pekne parcelovať a dlhšie voňať zákazníkom.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
1,5 | % | Lactorex originál | |
3 | % | Bravčová masť škvarená | |
4 | % | čerstvé droždie | |
1,8 | % | soľ | |
1 | % | AMORE L SOFT WHEAT | |
50 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 28-30 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10-15 minút.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, tvarujeme na rožkovom stroji a uložíme na plechy. Dáme nakysnúť a upečieme.
Delička 30 dielna: pres 2 400 g.
Kysiareň: 50-55 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty,
III. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 10-12 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka 80 g - rožok po upečení á 70g