Makový rožok s Amore L Soft Wheat
Makový rožok s Amore L Soft Wheat
Chutný rožok s prídavkom mliečneho margarínu Zela Delikates a tekutého fermentu Amore L Soft Wheat zaručia pečivu dlhšiu krehkosť a menšie vysychanie na pulte.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 80 | % | pšeničná múka T 512 |
20 | % | ražná múka T 930 | |
0,7 | % | AMORE L SOFT WHEAT | |
5 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | Lactorex originál | |
2,2 | % | soľ | |
1 | % | kryštálový cukor | |
5 | % | Zela Delikates | |
52 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26-28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 30 minút.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, tvarujeme na rožkovom stroji, vytvarujeme do tvaru U, posypeme
makom a uložíme na plechy. Dáme nakysnúť a upečieme.
Delička 30 dielna: pres 2 250 g.
Kysiareň: 45-60 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 250°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 250°C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 12-14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka 75 g - hmotnosť po upečení 65 g