Novinky Novinky

Makový rožok s Amore L Soft Wheat

Chutný rožok s prídavkom mliečneho margarínu Zela Delikates a tekutého fermentu Amore L Soft Wheat zaručia pečivu dlhšiu krehkosť a menšie vysychanie na pulte.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 80 % pšeničná múka T 512
20 % ražná múka T 930
0,7 % AMORE L SOFT WHEAT
5 % čerstvé droždie
1 % Lactorex originál
2,2 % soľ
1 % kryštálový cukor
5 % Zela Delikates
52 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 5 minút pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26-28 °C.

Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.

Doba zrenia: 30 minút.

Po vyzretí rozdelíme na deličke, tvarujeme na rožkovom stroji, vytvarujeme do tvaru U, posypeme

makom a uložíme na plechy. Dáme nakysnúť a upečieme.

Delička 30 dielna: pres 2 250 g.

Kysiareň: 45-60 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.

Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:

I. 250°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 250°C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celková doba pečenia je 12-14 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka 75 g - hmotnosť po upečení 65 g

Stiahnite si aktuálny leták s receptúrami.

Makový rožok s Amore L Soft Wheat