Pletenka s Amore L Soft Wheat
Pletenka s Amore L Soft Wheat
Chutná pletenka s prídavkom bravčovej masti a tekutého fermentu Amore L Soft Wheat zaručí pečivu dlhšiu krehkosť a menšie vysychanie na pulte.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
2 | % | AMORE L SOFT WHEAT | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
3 | % | čerstvé droždie | |
1,8 | % | soľ | |
3 | % | Bravčová masť škvarená | |
52 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27-29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10-15 minút.
Delička 30 dielna: pres 2 580 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, tvarujeme na rožkovom stroji, zapletieme do pletenky a uložíme na plechy. Dáme nakysnúť a upečieme.
Kysiareň: 45-55 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 250°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240°C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 12-14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 86 g - pletenka po upečení á 75 g