Delená bageta so Silkgrain Onion Garlic
Delená bageta so Silkgrain Onion Garlic
Chutná delená bageta s kvasovou záparou Silkgrain Onion Garlic -cibuľovo-cesnakovou, ktorú si doma napr. ku grilovačke, mäsku alebo len tak na raňajky podelí celá rodinka.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara) | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
2 | % | soľ jemná | |
4 | % | čerstvé droždie | |
50 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C.
Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme do tvaru bagiet a dáme nakysnúť. V polovici kysnutia narazíme kartou a dáme dokysnúť. Po nakysnutí pečieme v zaparenej peci.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 13 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
receptúra je kalkulovaná pre navážku 132 g cesto. Navážka delenej bagety po upečení je á 110 g.