Zbojnícky bochník so Silkgrain Onion Garlic
Zbojnícky bochník so Silkgrain Onion Garlic
SILKGRAIN ONION GARLIC= Mr. Korn Onion Garlic Varená obilná zápara s chuťou cibule a cesnaku - zmes na výrobu chleba a pečiva a špeciálnych pekárskych výrobkov ako sú posúchy, pagáče a pod. Celé kúsky obilnín sú vopred uvarené, zakyslené a s prídavkom soli a prírodného kvasu. Bez pridania prídavných látok. Osobitá chuť a vôňa hotových výrobkov. Ľahko stráviteľný výrobok vďaka technológii spracovania varením. V tejto receptúre s použitím NON-E Premiumback si ju vychutnáte ako výnimočne chutný posúch, ktorý je ideálny ako príloha napr. ku grilovaným špecialitám, mäsku, posedeniu pri pive a pod. Nakoľko chuť cibuľovo-cesnakovej zápary je neskutočne prepracovaná a vyvážená dozdobenie je na Vás: Dekor Slniečko, Seedmix, alebo klasická slaná podoba za použitia kombinácie hrubej soli a rasce alebo sezamu. Posúch môžete taktiež potrieť cesnakovou pastou rozrobenou s olejom a soľou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara) | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
4 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
50 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 6 | % | Dekor Slniečko, Seedmix, sezam, ľan, cibuľa/soľ a pod. |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme do bochníka a necháme oddýchnuť.
Rozdelíme na deličke a potom rozdelený pres oddelíme na polovicu po 15 kusov a dáme kysnúť. Po nakysnutí dekorujeme posypom a dáme piecť.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 20 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pres o hmotnosti 1750 g delíme na 30 dielnej deličke a po delení rozdelíme priečne na polovicu- čo je základ Zbojníckeho bochníka.