Oškvarkovo-cibuľové pagáče so Silkgrain Onion Garlic
Oškvarkovo-cibuľové pagáče so Silkgrain Onion Garlic
Chutné cibuľovo-cesnakové pagáče s bravčovými oškvarkami (mletými) si určite nájdu svojich priaznivcov v rade spotrebiteľov nielen počas letných mesiacov a obdobia barbeque/grilovačiek.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain Onion Garlic | |
1,5 | % | Lactorex originál | |
5 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
20 | % | Oškvarky bravčové pek. mleté | |
51 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej
deličke: pres 2 642 g. Navážka na 1 ks je 88 g.
Tvarujeme do tvaru žemlí, dáme podkysnúť, v polovici kysnutia roztlačíme do placky.
Pred pečením potrieme melanžou alebo mašľovacím prípravkom Ovex.
Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre 75 g pagáče.