Novinky Novinky

Cesto Francúzske 

CESTO FRANCÚZSKE -ocení každý, kto ho ochutná. Má krásny objem, pekné lístkovanie, jedinečnú chuť a dá sa z neho vyrobiť neskutočné množstvo výrobkov ako pekárskych, tak aj cukrárskych. Výhodou tejto 100 % zmesi je stála kvalita, v zmesi sa nachádza múka vysokej kvality a všetky ostatné dôležité suroviny, takže stačí pridať vodu a preváľať s kvalitným margarínom.

Cesto:

100 %   Cesto Francúzske
50 %   voda cca

Margarín na preváľanie:

75 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty

Náplň:

60 %   Presta Vanilla
30 %   Fruitful Malina

Pred pečením potretie:

0,55 %   Ovex Powder Ölz
4,45 %   voda
  (ak nemáte Ovex použite Tekutú vaječnú melanž alebo vajíčka)

Technologický postup

Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 3 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 18 - 20°C. Zrenie cesta 00 - 00 minút.

Teplota margarínu na prevaľovanie má mať rovnakú teplotu ako cesto. Ďalej cesto spracujeme skladaním s margarínom. Margarín položíme na plát cesta do 2/3 a zabalíme z oboch strán.

Preváľame a následne skladáme na 3x4 bez odležania. Cesto vyváľame na hrúbku cca 3 mm a vykrojíme požadované tvary. Dozdobíme/naplníme kombináciou Presta Vanilla + Fruitful Malina.

Kysnutie: bez kysnutia

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 6 minút,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Cesto Francúzske s náplňami