Cesto Francúzske
Cesto Francúzske
CESTO FRANCÚZSKE -ocení každý, kto ho ochutná. Má krásny objem, pekné lístkovanie, jedinečnú chuť a dá sa z neho vyrobiť neskutočné množstvo výrobkov ako pekárskych, tak aj cukrárskych. Výhodou tejto 100 % zmesi je stála kvalita, v zmesi sa nachádza múka vysokej kvality a všetky ostatné dôležité suroviny, takže stačí pridať vodu a preváľať s kvalitným margarínom.
Cesto:
100 % | Cesto Francúzske | |
50 % | voda cca |
Margarín na preváľanie:
75 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Náplň:
60 % | Presta Choco | |
30 % | Fruitful Mango |
Pred pečením potretie:
0,55 % | Ovex Powder Ölz | |
4,45 % | voda | |
(ak nemáte Ovex použite Tekutú vaječnú melanž alebo vajíčka) |
Technologický postup
Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 3 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 18 - 20°C. Zrenie cesta 00 - 00 minút.
Teplota margarínu na prevaľovanie má mať rovnakú teplotu ako cesto. Ďalej cesto spracujeme skladaním s margarínom. Margarín položíme na plát cesta do 2/3 a zabalíme z oboch strán.
Preváľame a následne skladáme na 3x4 bez odležania. Cesto vyváľame na hrúbku cca 3 mm a vykrojíme požadované tvary. Dozdobíme/naplníme kombináciou Presta Choco + Fruitful Mango.
Kysnutie: bez kysnutia
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 6 minút,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.