Novinky Novinky

Pumpkin carrot bageta

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si teraz skvelú viaczrnnú bagetu pripravenú v kombinácii so Zeelandia Lactorex originál.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
50 %   SILKGRAIN pumpkin carrot
1,8 %   Lactorex originál
4 %   rastlinný olej
4 %   čerstvé droždie
2,5 %   soľ
42 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Tvarujeme do tvaru bagety, ukladáme na vlnité plechy a pred pečením 2x narežeme.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 145 g.

Váha po upečení á 120 g.

Pumpkin carrot bageta