Novinky Novinky

Pumpkin carrot pagáč

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si túto skvelú inovatívnu záparu v podobe pagáčov posypaných syrom a tekvicovými semienkami. Je to určite o trošku zdravšia alternatíva k iným druhom pagáčikov a výborne sa hodí pre rodinné balenia, catering alebo len tak voľne predávané vo Vašich obchodoch.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
30 %   SILKGRAIN pumpkin carrot
15 %   Nordix croissant 15
5 %   kryštálový cukor
8 %   čerstvé droždie
1,8 %   soľ
38 %   voda cca

Na prevaľovanie:

20 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty

Dekorácia:

5 %   Tekutá vaječná melanž
8 %   tekvicové semienko
6 %   strúhaný syr Eidam 30%

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 21 – 22 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cesto rozváľame na rolfixe na hrúbku 8mm, vykrojíme štvorce o rozmere 8x8cm

a povrch potrieme vaječnou melanžou, posypeme tekvicovým semienkom

a strúhaným syrom. Necháme v kysiarni nakysnúť a upečieme.

Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 110 g + 10 g dekorácia.

Váha po upečení je á 100 g.

Pumpkin carrot pagáč