Pšenično-ražný chlieb s MAXIMO FRESH
Pšenično-ražný chlieb s MAXIMO FRESH
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 87 | % | Pšeničná múka T 650 |
5 | % | ražná múka T 930 | |
8 | % | Jung Roggensauerteig | |
1,8 | % | soľ | |
2 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | NON-E Stabilizátor chleba | |
1 | % | MAXIMO FRESH | |
75 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 27-29°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 20-25 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 690 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 50-55 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220°C, bez pary, po 3 minútach otvoriť odťah, 20 minút,
III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 30-35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Chlieb po upečení á 600 g.