Novinky Novinky

Pšenično-ražný chlieb s MAXIMO FRESH

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 87 % Pšeničná múka T 650
5 % ražná múka T 930
8 % Jung Roggensauerteig
1,8 % soľ
2 % čerstvé droždie
1 % NON-E Stabilizátor chleba
1 % MAXIMO FRESH
75 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 27-29°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.

Doba zrenia: 20-25 minút.

Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 690 g  a vytvarujeme do tvaru veky.

Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.

Kysiareň: 50-55 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.

Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:

I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 220°C, bez pary, po 3 minútach otvoriť odťah, 20 minút,

III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celková doba pečenia je 30-35 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Chlieb po upečení á 600 g.

Pozrite si komplet leták na MAXIMO FRESH.

Pšenično-ražný chlieb s MAXIMO FRESH