Novinky Novinky

Zemiakový chlieb s MAXIMO FRESH

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 650
3 %   zemiakové vločky/múka
1,5 %   MAXIMO FRESH
5 %   Amore LSoft Wheat
1,5 %   NON-E Stabilizátor chleba
2 %   čerstvé droždie
2 %   soľ
70 %   voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 25-26°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.

Doba zrenia: 15-20 minút.

Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g  a vytvarujeme do tvaru veky.

Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.

Kysiareň: 45-60 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.

Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:

I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 220°C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút,

III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celková doba pečenia je 25-30 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Hmotnosť chleba po upečení je 500 g.

Pozrite si komplet leták na MAXIMO FRESH.

Zemiakový chlieb s MAXIMO FRESH