Zemiakový chlieb s MAXIMO FRESH
Zemiakový chlieb s MAXIMO FRESH
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 650 | |
3 % | zemiakové vločky/múka | |
1,5 % | MAXIMO FRESH | |
5 % | Amore LSoft Wheat | |
1,5 % | NON-E Stabilizátor chleba | |
2 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ | |
70 % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 25-26°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15-20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 45-60 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220°C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút,
III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 25-30 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Hmotnosť chleba po upečení je 500 g.