PROKORN ® - receptúra
PROKORN ® - receptúra
Aby sa dodržalo deklarované množstvo obsahu živín a minerálnych látok v chlebíku PROKORN® je samozrejme potrebné dodržať aj danú receptúru na prípravu chlebíka. Zmes Panomix Prokorn je 50 % zmesou na výrobu tohto chutného výrobku. Prokorn® je chránenou značkou Zeelandia.
Cesto:
50 % | pšeničná múka T 650 | |
50 % | PANOMIX PROKORN | |
3 % | čerstvé droždie | |
54 % | voda cca |
Dekorácia:
5 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Technologický postup:
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 27 °C. Zrenie cesta 40 - 45 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Kysnutie: 55 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 23 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.