Novinky Novinky

PROKORN ® - receptúra

Aby sa dodržalo deklarované množstvo obsahu živín a minerálnych látok v chlebíku PROKORN® je samozrejme potrebné dodržať aj danú receptúru na prípravu chlebíka. Zmes Panomix Prokorn je 50 % zmesou na výrobu tohto chutného výrobku. Prokorn® je chránenou značkou Zeelandia.

Cesto:

50 %   pšeničná múka T 650
50 %   PANOMIX PROKORN
3 %   čerstvé droždie
54 %   voda cca

Dekorácia:

5 %   Decoration Grit

Technologický postup

Technologický postup:

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 26 – 27 °C. Zrenie cesta 40 - 45 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Kysnutie: 55 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 23 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

  

PROKORN ®  - receptúra