VIKORN ® -
inšpirácie - sendviče,
dozdobenie, recepty s Vikornom
Nájdete tu zaujímavé inšpirácie ako podávať chlebík Vikorn v podobe sendvičov, nápady na toasty s Vikornom a pod. Chlieb VIKORN® je taktiež ideálny ako raňajkový program pre GASTRO prevádzky, HOTELI - bufetové raňajky - či už ako samostatne nakrájaný alebo ideálny na toastovanie. Ponúknite teraz svojim zákazníkom tento zdravý chlebík, aby si pobyt vo Vašom hotely/prevádzke naozaj vychutnali. Stačí osloviť pekára, ktorý Vám dodáva chlieb a pečivo na raňajky, aby Vám upiekol tento skvelý chlebík VIKORN®. Pekárovi radi pomôžeme so zaškolením a skúšobným pečením u neho na prevádzke, tak aby kvalita chlebíka naozaj zodpovedala zdravým benefitom, ktoré v sebe prináša.
1. Sendvič s rostbífom
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* ľadový šalát, rostbíf, mandarinky, nátierkové maslo, celé červené korenie
Príprava: Na krajec chlebíka Vikorn položíme plátok ľadového šalátu, rostbíf a kúsky mandaríniek. Dozdobíme napr. chrenovým nátierkovým maslom a celými guličkami červeného korenia.
2. Chlieb s ančovičkami
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* ľadový šalát, cherry paradajky, varené vajcia, ančovičky, kôpor
Príprava: Na plátok chleba Vikorn postupne naukladáme ľadový šalát, plátky vajec, nakrájané paradajky a ančovičky. Dozdobíme kôprom.
3. Chlieb s kuracím mäsom a mangovým chutney
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* mangové chutney, ľadový šalát, údené kuracie prsia, ovocie
Príprava: Plátky chleba potrieme mangovým chutney (dostať kúpiť hotové v hypermarketoch). Dozdobíme šalátom, plátkami údených kuracích pŕs a čerstvým ovocím (jahody, jablko, hrozno a pod.).
4. Chlieb VIKORN s malinami a jogurtom
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* biely jogurt, maliny, medovka
Príprava: Plátok chleba potrieme jogurtom, naukladáme na neho čerstvé maliny a dozdobíme lístkami medovky prípadne aj bielou čokoládou.
5. Toast s chorizom a paprikou
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* olivový olej, syr, paprika (žltá, červená, zelená), chorizo (pikantná klobása), kozí syr
Príprava: Plátok chleba potrieme z oboch strán olivovým olejom. Pridáme plátok syra, na kocky nakrájanú papriku, plátky choriza a kozí syr a priklopíme druhým plátkom chleba. Zapečieme v toastovači.
6. Toast s údeným lososom
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* smotanový syr, chren, údený losos, pažítka, korenie
Príprava: Smotanový syr zmiešame s nastrúhaným chrenom a natrieme na plátky chleba. Ozdobíme údeným lososom, sekanou pažítkou a podľa chuti okoreníme. Priložíme druhými plátkami chleba a zapečieme v toastovači.
7. Stredomorský toast
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* balkánsky syr, paradajky, varené vajcia, ančovičky, čierne olivy, petržlenovú vňať
Príprava: Na polovicu plátkov chleba poukladáme balkánsky syr, plátky paradajok, varené vajcia, ančovičky a čierne olivy. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Priložíme druhými polovicami plátkov chleba a zapečieme v toastovači.
8. Toast s hermelínom a marhuľovým džemom
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* marhuľový džem, rozmarín, hermelín, mandle
Príprava: Plátky chleba potrieme marhuľovým džemom a posypeme čerstvým alebo sušeným rozmarínom. Na polovicu položíme plátky hermelínu a posypeme sekanými mandľami. Priložíme druhou polovicou natretých plátkov chleba a zapečieme v toastovači.
9. Toast s kuracím mäsom a mandarinkami
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* nátierkové maslo, údené kurča, pažítka, mandarínky
Príprava: Plátky chleba potrieme nátierkovým maslom, na polovicu položíme plátky údeného kuracieho mäsa, sekanú pažítku a niekoľko dielok mandariniek. Prikryjeme druhou polovicou natretou len nátierkovým maslom a zapečieme v toastovači.
10. Jarné toasty so špargľou
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* maslo, syr čedar, špargľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie
Príprava: Plátky chleba potrieme maslom, polovicu dozdobíme plátkami syra, varenou špargľou a sekanou pažítkou. Dochutíme soľou a korením, priložíme druhú polovicu plátkov chleba a zapečieme v toastovači.
11. Toast so špenátom a sušenými paradajkami
Potrebujeme:
* Chlieb VIKORN®
* listový špenát, cibuľka šalotka, sušené paradajky, píniové oriešky, syr
Príprava: Zmiešame čerstvý listový špenát, nakrájanú šalotku, dochutíme soľou a korením a natrieme na chlieb. Dozdobíme sušenými paradajkami, píniovými orieškami a nastrúhaným syrom. Zapečieme v toastovači.