Jogogold Labužnícky chlieb
Jogogold Labužnícky chlieb
Chutný korenistý chlieb s dobrým objemom zo zmesi JOGOGOLD.
Cesto:
62 % | Pšeničná múka T 650 | |
10 % | ražná múka T 930 | |
28 % | JOGOGOLD | |
1 % | Zela Sauer Liquid | |
2,8 % | čerstvé droždie | |
0,5 % | soľ | |
68 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 15 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks á 600 g. Váha po upečení 500 g.