Cereálny chlieb II. SHAPEMIX
Cereálny chlieb II. SHAPEMIX
Vysokohodnotná zmes ideálna pre výrobu: špeciálneho pšenično-ražného chleba a pečiva, žemlí, bagiet v kombinácii s našim radom SILKGRAIN zápar pre ešte lepšiu nutritívnu hodnotu. Chlieb je výnimočne mäkký s pružnou a elastickou striedkou a jedinečnou chuťou. Výborný objem chleba a dlhá čerstvosť hotových výrobkov. Shapemix 75 obsahuje ľanové, a slnečnicové semienko, pšeničnú vlákninu a otruby, teda také zložky, ktoré obsahujú viac bielkovín alebo vlákniny než sacharidov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 25 | % | ražná múka T 930 |
75 | % | SHAPEMIX 75 MZ ZSS | |
3 | % | Amore L Soft Wheat | |
2 | % | čerstvé droždie | |
75 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 460 g.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 28 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Chlieb po upečení á 400 g.