Cereálny formový chlieb SHAPEMIX
Cereálny formový chlieb SHAPEMIX
Hotové výrobky zo Shapemix 75 majú o 65 % menej sacharidov*; 175 % viac bielkovín*; majú vysoký obsah vlákniny* * v porovnaní s normálnym pšeničným chlebom a pri dodržaní dávkovania zmesi Shapemix v pomere na múku 75 % Shapemix 75 : 25 % ražná múka. Vďaka vysokému obsahu vlákniny je v tele pomalšia absorpcia sacharidov z výrobkov Shapemix. Extra množstvo bielkovín zase pomáha vyhnúť sa pocitu hladu po zjedení hotového výrobku. Zmes je vhodná pre vegetariánov a vegánov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 25 | % | ražná múka T 930 |
75 | % | SHAPEMIX 75 MZ ZSS | |
2 | % | čerstvé droždie | |
75 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 460 g.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 28 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Zo zmesi Shapemix viete vyrobiť aj iné tvary chleba alebo pečivo.
Dodatočné informácie
Chlieb má po upečení á 400 g.