Chlieb viaczrnný cibuľovo-cesnakový
Chlieb viaczrnný cibuľovo-cesnakový
Jedinečný a spotrebiteľni obľúbený viaczrnný chlieb zo zápary Mr. Korn Onion-garlic (cibuľovo- cesnaková). Vydrží dlho čerstvý a chutný. Ideálny ku grilovnému mäsku, klobáskam, zelenine, rybám a pod. Jeho chuť je jedinečná a pritom príjemná a popri grilovaní tak do tela prijmete zdravú kombináciu varených obilných zŕn s cibuľou a cesnakom. Chlieb má vďaka vareným zrnám lepšiu stráviteľnosť.
Cesto:
70 % | pšeničná múka T 650 | |
30 % | ražná múka T 930 | |
50 % | Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková) | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
3 % | čerstvé droždie | |
1,2 % | soľ | |
66 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 3 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút,
III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
V receptúre a technologickom postupe použité pre navážku 600 g - chlieb po upečení váži 500 g.