Barčiansky chlieb
Barčiansky chlieb
Barčiansky chlieb Vám vráti späť do minulosti, keď chlieb bol naozaj veľký, krásny a nadýchaný a pritom aj sýty. Naša zmes Bonpano Krokant dodá chlebu všetky výborné vlastnosti - takže tento chlieb si zamilujete a budete ho chcieť jesť pravidelne. Svojou štruktúrou striedky je predurčený aj ku grilovačkám počas celého leta - pekne vsiakne šťavu zo slaninky, klobásky a mäska, je neutrálnej chuti - takže sa hodí ku všetkým druhom grilovaných pochúťok aj ku tým pikantným. Samozrejme doma tento chlieb ideálne využijete aj ako prílohu ku gulášovej párty.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 650 | |
3 % | Bonpano Krokant | |
1 % | Fermento P Forte | |
2,5 % | droždie čerstvé | |
2 % | soľ | |
1 % | bravčová masť škvarená | |
68 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 20 - 25 minút.
Bravčovú masť pridáme až po prepnutí na rýchle otáčky.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 33 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Odporúčaná navážka je 1150 g - pre chlieb po upečení s váhou 1 kg.