Chlieb FERMENTO
Chlieb FERMENTO
Chlieb FERMENTO je úžasnou kombináciou chleba za použitia sušeného kvasu novej generácie FERMENTO P FORTE, ktorý je založený na ražnom základe, s prídavkom sladového jačmenného extraktu a múky pre krásnu farbu konečných výrobkov. Kvas je pripravený prírodným spôsobom za použitia štartovacej kultúry, a teda je bez pridania prídavných látok. Veľmi dôležitou zložkou v danom kvase je srvátka, ktorá dodá konečným výrobkom mliečnu chuť a zlepší celkovú kvalitu výrobkov. Aby sa dosiahol pekný objem a nadýchaná štruktúra FERMENTO chleba do receptúry sme pridali Bonpano Krokant. Vychutnajte si tento jedinečný chlieb ako od babičky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Zápara: | |||
3 | % | Zemiakové vločky sušené | |
12 | % | voda do zápary | |
Cesto: | 90 | % | pšeničná múka T 650 |
10 | % | ražná múka T 930 | |
3 | % | Bonpano Krokant | |
2 | % | Fermento P Forte | |
2,5 | % | čerstvé droždie | |
2,2 | % | soľ jemná | |
61 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 20 - 25 minút.
Bravčovú masť pridáme až po prepnutí na rýchle otáčky.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do guľatého tvaru, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 28 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Receptúra je uvedená pre navážku 900 g ( chlieb po upečení á 750 g).