Jemná vianočka s Korentom a Fermentom
Jemná vianočka s Korentom a Fermentom
Chcete aby Vaše vianočky zostali dlho jemné a pritom chutné? Pridajte k receptúre z Korentu Vanilla alebo Europe 1% sušeného kvasu novej generácie Fermento P Forte, ktorý jej dodá jemný farebný nádych, chuť a jemnosť a teda dlhšiu čerstvosť.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
15 % | Korent Vanilla | |
1 % | Fermento P Forte | |
7 % | čerstvé droždie | |
8 % | Zeel. margarín Zeelback | |
14 % | cukor kryštálový | |
1,4 % | soľ jemná | |
42 % | voda cca |
Dekorácia:
7 % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji do rožkov, ktoré následne spletáme zo 6 ks do vianočky.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
receptúra je vypočítaná pre navážku 480 g ( 463 g cesto + 17 g dekorácia) - hmotnosť po upečení á 400 g.