Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

Čokoládová torta BEZ MÚKY

Neskutočne chutná čokoládovo-orechová torta BEZ MÚKY s KEN Trufa a šľahačkou KEN Presto.

Korpus:

125 g   Tekutý vaječný bielok
50 g   cukor kryštál
55 g   Tek.vaječný žĺtok
2 g   sóda bicarbóna
20 g   kakao cukrárske
50 g   mleté orechy/sekané na drobno

Náplň 1:

300 g   KEN Trufa

Náplň 2:

200 g   KEN Presto

Dozdobenie:

25 g   kakao cukrárske

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom,orechmi a sódou bicarbónou.

Pripravenú zmes rozotrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.

Pečieme pri 180°C cca 15 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Na upečený korpus natrieme najskôr vyšľahanú Ken Trufa a na ňu Ken Presto. Necháme stuhnúť a po stuhnutí posypeme povrch torty kakaom cez šablónu.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti. (napr. 12 ks á 60 g)

Čokoládová torta BEZ MÚKY