Makové rezy BEZ MÚKY
Makové rezy BEZ MÚKY
Chutné makové rezy BEZ MÚKY plnené s Pudingovou náplňou vanilkovou a napríklad Frutafill višňa alebo Darinka džem malina.
Korpus:
1000 g | Tekutý vaječný bielok | |
400 g | cukor kryštál | |
440 g | Tek.vaječný žĺtok | |
20 g | sóda bicarbóna | |
400 g | mak celý |
Náplň 1:
800 g | Pudingová náplň vanilková | |
400 g | Zela delikates |
Náplň 2:
900 g | Darinka džem malina |
Dozdobenie:
250 g | Zela cukr. poleva tmavá |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s makom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 4 plechov o rozmere 35x52cm.
Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Vanilkovú pudingovú náplň a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém.
Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty-najskôr natrieme tenkú džemu a na ňu tenkú vrstvu tukovej náplne.
Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Povrch zákusku polejeme čokoládovou polevou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.