TVAROHÁČIK
TVAROHÁČIK
Neodolateľná kombinácia chutí v tomto zákusku bez múky Tvaroháčik Vás určite zaujme: spojenie jemnej kakaovej zamatky a tvarohovo-šľahačkovej náplne v kombinácii s parížskou smotanou KEN Trufa a jemným dozvukom malinového Darinka džemu - tak tomu neodolá nielen každé dieťa ale aj dospelý. Pre ešte viac čokoládovú chuť poliate cukrárskou polevou tmavou.
Hmota 1:
500 g | Tekutý vaječný bielok | |
200 g | cukor kryštál | |
220 g | Tek.vaječný žĺtok | |
10 g | sóda bicarbóna | |
80 g | kakao cukrárske |
Náplň 1:
1000 g | Tvarohová náplň štandard A | |
300 g | KEN PRESTO |
Náplň 2:
600 g | KEN Trufa |
Náplň 3:
500 g | Darinka džem malina |
Poleva 1:
700 g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Poleva 2:
50 g | Zela cukr. poleva biela |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme za postupného pridávania cukruna tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou Bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 35x52cm.
Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Odpečené pláty natrieme malinovým džemom.Tvarohovú náplň vymiešame s vyšľahanou Ken Presto.Ken Trufa vyšľaháme a nastriekame 4 pásy pomocou hladkej špičky. Do vzniknutých medzier nastriekame tvarohový krém a necháme stuhnúť.
Po stuhnutí potrieme povrch výrobku malinovým džemom a narežeme na pásy a hladkou špičkou nastriekame na stred pásu Ken Trufa.
Rozkrájame na jednotlivé kusy a celé polejeme čokoládovou polevou.
Môžeme ozdobne prestriekať bielou polevou.