Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY
Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY
Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy a zamatovú roládu - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. V našej ponuke nájdete Pudingovú náplň vanilkovú - ktorá je ideálna na použitie do tohto zákusku - nakoľko je bez obsahu múky/lepku. Taktiež Zela delikates - ktorý tiež neobsahuje lepok/múku.
Hmota 1:
750 g | Tekutý vaječný bielok | |
300 g | cukor kryštál | |
330 g | Tek.vaječný žĺtok | |
120 g | kakaový prášok | |
15 g | Sóda bicarbona |
Náplň:
1500 g | Pudingová náplň vanilková | |
500 g | Zela delikates | |
50 g | Zela delikates |
Dozdobenie:
100 g | Decor -cukor |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.
Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Vanilkovú pudingovú náplň a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém.
Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Zamatová roláda:
Na rozmer 30x50 cm roládu potrebujeme tretinu cesta z rezov - to jest vychádzame z receptúrneho množstva 250 g Tek. vaj. bielkov.
Na náplň potrebujeme polovicu krému oproti ako na zamatové rezy.