Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY

Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy a zamatovú roládu - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. V našej ponuke nájdete Pudingovú náplň vanilkovú - ktorá je ideálna na použitie do tohto zákusku - nakoľko je bez obsahu múky/lepku. Taktiež Zela delikates - ktorý tiež neobsahuje lepok/múku.

Hmota 1:

750 g   Tekutý vaječný bielok
300 g   cukor kryštál
330 g   Tek.vaječný žĺtok
120 g   kakaový prášok
15 g   Sóda bicarbona

Náplň:

1500 g   Pudingová náplň vanilková
500 g   Zela delikates
50 g   Zela delikates

Dozdobenie:

100 g   Decor -cukor

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Vanilkovú pudingovú náplň a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém.

Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.

Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Zamatová roláda:

Na rozmer 30x50 cm roládu potrebujeme tretinu cesta z rezov - to jest vychádzame z receptúrneho množstva 250 g Tek. vaj. bielkov.

Na náplň potrebujeme polovicu krému oproti ako na zamatové rezy.

  

Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY