Zamatový mliečny rez BEZ MÚKY
Zamatový mliečny rez BEZ MÚKY
Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy - bez obsahu múky - tentoraz v podobe mliečneho rezu. Náplň je vhodne vybraná za použitia KEN Presto - rastlinnej sladenej smotany a Tvarohovej náplne štandard A - pričom obe sú samozrejme bez obsahu múky a transkontaminácie lepkom pri výrobe. Rez môžete ľahko chuťovo obmeniť - napr. natretím jemnej malinovej vrstvy na zamatku - s použitím nášho Malinového gélu alebo Darinky džem malina - ktoré taktiež neobsahujú lepok/múku. Povrch mliečneho rezu môžete len napr. jednoducho pocukrovať alebo ho dozdobiť polevou Scaldis Dark- ktorý tiež neobsahuje lepok/múku.
Hmota:
500 g | Tekutý vaječný bielok | |
200 g | cukor kryštál | |
220 g | Tek. vaj.melanž/vajcia | |
80 g | kakaový prášok | |
10 g | Sóda bicarbona |
Náplň:
300 g | KEN Presto-sladený | |
700 g | Tvarohová náplň štandard A |
Dozdobenie:
250 g | Scaldis Dark - tmavý |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm.
Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Po upečení jeden plát natrieme pripravenou náplňou, prikryjeme s druhým plátom a necháme schladiť. Povrch polejeme s rozpustenou polevou Scaldis Dark alebo posypeme práškovým cukrom.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.