

Celozrnná dalamánka VitalPro CL
Celozrnná dalamánka VitalPro CL
Chutná celozrnná dalamánka v Clean label (čistej etikete) verzii.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 40 | % | špaldová celozrnná múka |
60 | % | VitalPro CL zmes | |
2 | % | Premiumback CL | |
5 | % | bravčová masť | |
4 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | jedlá soľ | |
60 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 5 | % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov, vytvarujeme dalamánky, dekorujeme a uložíme na plech.
1 ks pred pečením má 84 g.
Dáme nakysnúť a po nakysnutí výrazne narežeme a dáme piecť.
Kysnutie: 40 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 10 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks á 70 g.
