Receptúry Receptúry

Celozrnná dalamánka VitalPro CL

Chutná celozrnná dalamánka v Clean label (čistej etikete) verzii.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 40 % špaldová celozrnná múka
60 % VitalPro CL zmes
2 % Premiumback CL
5 % bravčová masť
4 % čerstvé droždie
2 % jedlá soľ
60 % voda cca
Dozdobenie: 5 % Decoration Grit

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.

Po vyzretí cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov, vytvarujeme dalamánky, dekorujeme a uložíme na plech.

1 ks pred pečením má 84 g.

Dáme nakysnúť a po nakysnutí výrazne narežeme a dáme piecť.

Kysnutie: 40 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 10 minút,

III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks á 70 g.

Celozrnná dalamánka VitalPro CL