

Celozrnná plundra VitalPro CL
Celozrnná plundra VitalPro CL
Ideálne spojenie VitalPro CL a Backcreme MXI -Maximum Improver enzymatická technológia - vždy zaručí ten najlepší objem a kvalitu výrobkov. Pastovitý prípravok pre výrobu jemného pečiva a luxusných koláčových výrobkov. Obsahuje už soľ, cukor a aromatické a biologicky aktívne látky. Dávkovanie: 20 % na múku.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | VitalPro CL zmes |
20 | % | Backcreme MXI | |
10 | % | pšeničná múka T 512 | |
7 | % | cukor kryštál | |
8 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | rastlinný olej | |
47 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Náplň: | 55 | % | Tvarohová náplň Štandard |
55 | % | Frugella Jahoda | |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 22 – 25 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.
Prekladáme ťažným margarínom, 3x3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 4 mm, vykrojíme napr. štvorce o rozmere 11 cm, naplníme a uzavrieme. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks po upečení á 100 g.
