Receptúry Receptúry

Celozrnná plundra VitalPro CL

Ideálne spojenie VitalPro CL a Backcreme MXI -Maximum Improver enzymatická technológia - vždy zaručí ten najlepší objem a kvalitu výrobkov. Pastovitý prípravok pre výrobu jemného pečiva a luxusných koláčových výrobkov. Obsahuje už soľ, cukor a aromatické a biologicky aktívne látky. Dávkovanie: 20 % na múku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % VitalPro CL zmes
20 % Backcreme MXI
10 % pšeničná múka T 512
7 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
5 % rastlinný olej
47 % voda cca
Na prevaľovanie: 42 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň: 55 % Tvarohová náplň Štandard
55 % Frugella Jahoda
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 22 – 25 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.

Prekladáme ťažným margarínom, 3x3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 4 mm, vykrojíme napr. štvorce o rozmere 11 cm, naplníme a uzavrieme. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks po upečení á 100 g.

Celozrnná plundra VitalPro CL